46 de senatori, majoritatea din PSD, s-au opus Legii prin care Procurorul General European primește toate drepturile de a acționa și în România.

Robert Cazanciuc, vicepreşedintele social-democrat al Senatului, a explicat votul împotrivă al social-democraţilor asupra acestui proiect.

“Ceea ce nu este benefic este că această majoritate nu a ţinut cont de observaţiile formulate de CSM şi de Consiliul legislativ, observaţii de bun simţ juridic. Cea mai mare problemă pentru acest proiect este că nu oferă garanţii, aşa cum cere Regulamentul European asumat de România, privind independenţa procurorilor europeni, inclusiv cei delegaţi, faţă de sistemul judiciar din ţările în care au fost trimişi. Având în vedere că acest proiect nu a preluat niciuna dintre observaţiile majore asumate de CSM, prin şeful acestei instituţii, PSD este împotriva acestui proiect”, a afirmat Cazanciuc.

5 state europene, Ungaria, Cehia, Polonia, Suedia, Danemarca se opun intervenției instituției conduse la Laura Codruța Kovesi, considerată de unii analiști drept noul Gestapo, prin care vor fi sancționați nu oameni, ci țări, neacordându-li-se fondurile europene pentru dezvoltare.

Articolul precedentCHECK-IN. Adeverința de vaccinare, salvarea turiștilor. Soluția vacanțelor fără carantină
Articolul următorGrindeanu îl face vinovat pe Voiculescu de moartea pacientului ars