Dezbateriile pe buget au durat până la ora 2 noaptea. Din cele peste 3.000 de amendamente depuse de PSD, în comisiile de specialitate, nu a fost adoptată nicio cheltuială în plus. În timpul dezbaterilor, parlamentarii PSD i-au adus lui Ludovic Orban păpuși, în semn de protest pentru că nu au fost majorate alocațiile, spunându-le că nu au copii și nu știu care sunt grijile li lipsurile lor.

Marți să fie dat votul final. În plenul reunit al parlamentului, premierul Florin Cîțu a prezentat bugetul și a atacat PSD despre care a spus că „a furat” 30 de ani bani publici. „Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România”, a fost replica liderului PSD, Marcel Ciolacu.

„Am remarcat la domnu Cîțu niște glumițe despre alocații. Nu știu dacă aveți copii, sau dacă înțelegeți nevoile oamenilor de rând. Asistăm la apogeul unui guvern fără viziune. Ați venit după două luni de întârziere cu un buget al austerității. Le spuneți pensionarilor că nu aveți bani pentru pensii. Acei oameni sunt părinții și bunicii noștri. Le spuneți copiilor că nu aveți bani pentru alocații tocmai acum când părinții sunt în șomaj ethnic. Nu aveți bani pentru toate astea dar aveți bani pentru baronii PNL. Dați bani ca să vă voteze la Congres. Ce treabă au românii cu bătălia dintre Orban și Cîțu? Oamenii trebuie să fie prioritatea voastră, nu congresul,” a spus liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis.

Primarii și președinții de consilii județene ai PSD vor protesta la Cotroceni, pentru că din cota defalcată a TVA, banii s-au dat doar baronilor galbeni și cei ai USR-PLUS.

Articolul precedentFostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru corupție și trafic de influență
Articolul următorElena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare