Un tribunal din Paris l-a găsit luni pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy vinovat de corupţie şi trafic de influenţă şi l-a condamnat la un an de închisoare şi la doi ani de condamnare cu suspendare. Decizia poate fi atacată. Fostul preşedinte francez are posibilitatea de a face recurs la decizie.

Sarkozy, președintele Franței între 2007 și 2012, a fost condamat pentru că i-a oferit unui judecător un post în Monaco, în schimbul unor informaţii cu privire la o anchetă financiară. Fostul preşedinte a declarat instanţei că „nu a comis niciodată nici cel mai mic act de corupţie”.

Conform  Mediafax, procurorii francezi au început să verifice din anul 2020 motivele pentru care Nicolas Sarkozy a primit fonduri din partea unei firme de asigurări din Rusia, Reso-Garantia.

„Procurorii încearcă să afle dacă fostul preşedinte a fost doar consultant, ceea ce ar fi perfect legal, sau a efectuat activităţi de lobby, posibil ilegale, pentru oligarhi ruşi”, afirma în luna ianuarie o sursă din cadrul comisiei de anchetă.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCulisele statului paralel – Cum îi intimidează mafia lemnului pe păduri și activiști de mediu
Articolul următorPSD a adus păpuși în plenul Parlamentului