“Tot răul în economie vine de la o liberalizare a pieței energiei total haotice. România, în acest moment, cât produce atât consumă. Nu eu am pus ultimele două guverne să închidă mine, apoi să le revândă, să vină cu niște aberații și alte lucruri. Economisirea este o decizie personală a cetățenilor, nu poate fi impusă de stat.”
Este poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, explicată punct cu punct în emisiunea  moderată de Victor Ciutacu.
Cu alte cuvinte, sunt probleme mari în economie, iar răul vine de la Virgil Popescu, ministru al Energiei, în guvernele Orban și Cîțu. Dar liderul social democrat nu a făcut nominalizări și a explicat că nu vrea să afecteze unitatea Coaliției și eficiența guvernării. 
Președintele PSD susține că ultima ordonanță adoptată produce deja efecte benefice și va determina reașezarea pieței energiei. Dar, ea trebuie modificată pentru că nu au fost prinse în prețul reglementat bisericile și serviciile publice. Dacă vrem să avem noi scumpiri la călătoria cu metroul, cu troleibuzul etc nu o modificăm, a avertizat președintele Camerei Deputaților, agenda guvernamentală, pentru rezolvarea căreia se antrenează până în mai 2023, când urmează să se producă rocada politică la Palatul Victoria.
“Eu domnului Virgil Popescu nu-i mai dau un cec în alb, dar este o discuție foarte clară, remanierile se fac la Guvern, la Parlament se numesc și se schimbă guverne”, a fost demarcație clara din partea lui Marcel Ciolacu, care lasă exclusiv pe seama premierului, Nicolae Ciucă, problema ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAPP pornește tăvălugul peste legile ”antiromânești”
Articolul următorMarcel Ciolacu crede că tinerii liberali au amendat România educată cu plăcuța suedeză