Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care Guvernul Orban a înțeles să lucreze cu autoritățile locale în Criza Covid-19. Acesta susține că prin acte succesive guvernul a dat tot felul de obligații spre local, dar fără nici un fel de resursă bugetară cu promisiunea că banii vor fi returnați de bugetul central. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat și există riscul sucombării autoritățile locale sufocate de obligații, dar fără nici un ban.

”Noi, autorităţile locale şi judeţene, am contribuit cu tot ce am putut în lupta împotriva COVID-19 şi cerem Guvernului să îşi respecte promisiunile! Pentru că resursele sunt pe terminate şi, astfel, riscăm să nu ne mai putem desfăşura activitatea!

Consiliul Judeţean Giurgiu a redistribuit peste 65 de miliarde de lei vechi pentru susţinerea sistemului sanitar din judeţ. Sunt bani pe care i-am luat de la toate celelalte capitole, la îndemnul Guvernului Orban care ne-a promis că o să ni-i returneze.

Aşa cum ştiţi, am cumpărat cu aceşti bani tot ceea ce ne-au cerut medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, respectiv cei ai Spitalului Izvoru: aparatură medicală specifică luptei împotriva COVID-19, echipamente de protecţie, dezinfectanţi, am asigurat amenajarea spaţiilor pentru aparatura respectivă. Plătim inclusiv cazarea şi transportul în siguranţă al medicilor care îngrijesc pacienţi bolnavi de coronavirus.

Apoi, tot Guvernul Orban ne-a plasat în răspundere şi tot ceea ce înseamnă asistenţa socială, inclusiv costurile cu angajaţii aflaţi în izolare, la serviciu. Din nou, Guvernul ne-a spus să plătim noi, consiliile judeţene sau primăriile, că ne dau ei banii înapoi!” mai declară Marian Mina

Articolul precedentAlfred Simonis cere repatrierea zilierilor bolnavi
Articolul următorGabriela Firea a deschis 4 cabinete stomatologice pentru copii