Avioanele militare trebuie sa i aducă în tara pe romanii infectati cu Covid 19, la cules de sparanghel, în Germania. Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis ii acuza pe guvernantii liberali ca “au girat cel mai mare export de oameni în vreme de pandemie” și ii amenință că vor răspunde pentru ca nu au verificat contractele și condițiile de munca pentru a apară drepturile sociale și protecția medicala cetățenilor romani.
In postarea deputatului de Timiș, nu se precizează exact despre ce lucrători este vorba. În  ultimele zile anchete jurnalistice din presa germana au vorbit despre condițiile improprii de locuire și absenta contractelor de munca pentru culegători de sparanghel din Germania. În același timp, redactorul șef Deutsche Wele, Robert Schwartz, a declarat ca 200 de muncitori germani angajați cu contract de munca la cel mai mare abator din Germania au fost depistați pozitivi, dar ei au contracte de munca legale și beneficiază de tratament medical din partea statului german.
Amintim ca, plecarea zilierilor români la munca în Germania a stârnit reacții vehemente încă din luna martie, când au fost flagrant încălcate normele de distanțare sociala și combatere a epidemiei.

Articolul precedentUrsula von der Leyen susţine că pandemia poate fi transformată într-o şansă pentru Pactul Verde al UE
Articolul următorPreședintele CJ Giurgiu, Marian Mina, trage semnalul de alarmă: autorităţile locale nu vor mai avea bani