Ludovic Orban a făcut tot posibilul să-și asigure scaunul de președinte al Camerei Deputaților, fără să aibă interesul de a găsi cele mai bune variante pentru PNL. Mai mult, cei de la Partidul Social Democrat susțin că a favorizat USR-Plus, lăsandu-i cu Florin Cîțu, „un premier de paie”.

Fostul premier Ludovic Orban spune că nu are emoții pentru votul de la Camera Deputaților, fiind convins că va fi noul președinte. Însă, conform PSD, această siguranță vine și în urma faptului că Obran a negociat „pentru sine!”. 

„Nu am nici cea mai mică emoţie. Am încredere în toţi parlamentarii PNL şi USR PLUS şi în parlamentarii UDMR că vor respecta pactul de coaliţie şi am încredere nu numai că mă vor vota pe mine, că vor vota şi învestirea Guvernului, preşedintele Senatului, care va aparţine USR PLUS. Vom face mobilizarea, pentru că este nevoie de mobilizare, nu avem o majoritate foarte consistentă. De asemenea, căutăm să ne înţelegem cu grupul minorităţilor care este foarte important în Camera Deputaţilor, astfel încât să avem o colaborare cât se poate de fructuoasă”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a lăsat decizia viitorului premier la latitudine lui Dacian Cioloș a lui Dan Barna, care l-au favorizat pe Florin Cîțu.

„Pe modelul unui alt Ludovic celebru («după mine, potopul»), Orban şi-a negociat un scaun doar pentru el – şefia Camerei Deputaţilor. În rest, a fost de acord cu naşterea Guvernului CDR 2.0, unde liberalii sunt de umplutură. Barna şi Cioloş conduc un Cabinet unde premierul este de paie, iar România trebuie să-şi pună centura de siguranţă, fiindcă piloţii dezastrului se aşează la butoane”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a PSD.

În opinia social-democraţilor, Guvernul CDR 2.0 se anunţă o reeditare a celei mai negre perioade din istoria post-decembristă a ţării: sărăcie, şomaj, proteste sociale, austeritate şi criză economică.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentTulpină nouă de coronavirus! Romanii din Marea Britanie nu mai pot veni acasă de Sărbători. Zboruri anulate
Articolul următorIohannis a cerut să fie vaccinat anti-COVID, dar a fost refuzat