Conform OUG de organizare a alegerilor parlamentare, până în data de 22 octombrie trebuie depuse listele pentru cele două camera ale Parlamentului.
Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Șerban Nicolae, cei trei care s-au luptat pentru legile justiției în Parlament, nu mai sunt doriți de noua conducere a PSD pentru a face parte din echipa de parlamentari.
Nici Viorica Dăncilă, nici Carmen Dan.
În locul lor, Marcel Ciolacu a adus trei medici cu nume de rezonanță: Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureș, Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România și pe Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din capitală.
Simona-Maya Teodoroiu, fosta judecătoare la CCR, va candida pe listele PSD pentru un loc in Parlamentul României, reprezintă ultima știre despre noii candidați.
De asemenea, fostul ministru al Mediului în guvernele PSD, trecută de la ALDE la PPUSL, Grațiela Gavrilescu, va deschide lista PSD Prahova la Camera Deputaților. Ciolacu susține că organizaţia de Prahova a solicitat prezenţa Graţielei Gavrilescu, membru PPUSL, pe listele electorale ale social-democraţilor pentru alegerile parlamentare.
Întrebat dacă pe listele PSD se vor regăsi membri PPUSL, Ciolacu a spus că „este posibil”.
„Vom vedea astăzi, când luăm fiecare judeţ în parte. De exemplu, organizaţia de la Prahova a solicitat prezenţa doamnei Graţiela pe listele PSD. Mâine vă punem toate listele la dispoziţie, după ce le validăm”, a spus președintele PSD.
Potrivit unor surse din partid, social democrați iau în calcul să ofere mai multe locuri în Parlament PPUSL.
Pe listele partidului se va regăsi și fostul judecător al CCR, Maia Teodoroiu.
„Doamna Teodoroiu este un specialist chiar în domeniul justiţiei, am înţeles că o să candideze chiar la Senat, cap de listă. Mă bucură această candidatură, o altă nemembră a PSD şi o specialistă”, a mai spus Ciolacu.
Listele finale ale candidaţilor PSD pentru alegerile parlamentare vor fi aprobate astăzi.
Laura Vicol, avocata Alinei Bica și a fugarului Daniel Dragomir, ar putea deschide lista PSD Dolj pentru Camera Deputaților. Aceasta a fost propusă de organizația județeană, iar marți candidaturile ar urma să fie validate de conducerea centrală a partidului.

Articolul precedentTăriceanu, la a patra căsătorie politică
Articolul următorUmilință pentru USR în Consiliul Legislativ