După ce Cristian Terheş şi-a dat demisia din PSD şi din grupul PES, Victor Negrescu sustine, într-o postare pe facebook, că Terheş ar fi profitat de munca membrilor PSD pentru a ajunge la Bruxelles, că ar fi trebuit să le ceară scuze pentru munca lor şi să demisioneze şi din Parlamentul European.

“Înţeleg ca un domn europarlamentar a demisionat astazi (luni – n.red.) din partid, dar a uitat să demisioneze din Parlamentul European. La ultimele alegeri europene mii de colegi au muncit pentru ca Partidul Social Democrat să obţină acel mandat, chiar dacă foarte mulţi nu erau de acord cu paraşutarea sa pe listă şi cu ideile eurosceptice transmise de el împotriva interesului României de a fi puternică în Europa.

Cred că lor trebuie să le ceară în primul rând scuze,” afirmă Victor Negrescu, într-o postare pe Facebook.

Cristian Terheş s-a înscris în Grupul Conservatorilor Europeni. Se pare că s-a întors la formaţiunea care l-a propus: PNŢCD.

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, a anunţat că preotul Cristian Terheş a ajuns pe lista electorală a PSD în urma unei înţelegeri de susţinere a PSD de către ţărănişti, care anul trecut nu au depus liste la alegerile europarlamentare.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, sau ECR, este un grup conservator din Parlamentul European. Are 62 de parlamentari din 15 țări ale UE, ceea ce îl face al șaselea grup din Parlamentul European. Cea mai mare delegație a sa provine din Polonia, prin afilierea Partidului Lege și Justiție, aflat de mai mulţi ani la guvernare în Polonia.

Din acest grup mai face parte şi partidul  Liga Nordului a lui Matteo Salvini, precum şi Adunarea Națională (fostul Front Național) a lui Marine Le Pen și Partidul Libertății din Austria.

Articolul precedentCodrin Ştefănescu, despre ”planul de alertă”: E un amestec stupid de bolşevism şi securism
Articolul următorRobert Cazanciuc: Guvernul poate face un nou abuz, în caz că prelungeşte starea de necesitate