România are la aceasta ora cam 10.000 de ursi. Adică de două ori, chiar de două ori și jumătate mai mulți ursi decât tot restul Europei. Suspendarea vânătorii la o anumită specie are de obicei consecințe negative care pot merge până la dispariția întregii populații din respectivul areal. Vânător cu suficient de mulți urși la activ, Miron Mitrea a explicat în cadrul emisiunii Culisele Puterii că România primește astăzi lecții despre protecția animalelor de la cei care nu mai au niciun exemplar în pădurile lor. Sunt interese financiare în zona ong-urilor care luptă în mod eronat împotriva vânătorii.
România are astăzi mai mult decât trebuie cu 3000 4000 de exemplare de urși. Miron Mitrea a povestit cum în anii 90 s- a dorit înmulțirea iepurilor de vizuină și s-a suspendat vânătoarea  la aceasta specie care era prezenta doar în zona dealurilor subcaroatice din Moldova. Rezultatul a fost ca s-au înmulțit, nu mai erau prădători din alte specii care să elimine exemplarele bolnave, să regleze ecosistemul, au fost loviți de boală și au ajuns aproape la extincție.
Revenind la atentionărilor primite, Miron Mitrea a povestit cum, într-o delegație cu Adrian Năstase, au fost dojeniți de președintele de atunci al Franței, Jacques Chirac, până Adrian Năstase nu a mai rezistat și a arătat ca România care primea lecții avea 6000 de exemplare atunci, în vreme ce Franța mai avea doar unul. Aproape 3 luni au așteptat în aeroport mai mulți pui de urs să fie primiți de Franța în dar de la România, ceea ce nu s-a întâmplat în cele din urmă.
În alta ordine de idei, Miron Mitrea regretă că România a pierdut câștiguri importante din turismul de vânătoare, după ce ne-am aliniat la norme europene elaborate de cei care nu mai au animale sălbatice în pădurile lor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: vânătoarea asigură sănătatea speciilor
Articolul următorIa pastila SRS. Ioan Talpeș atacă familia Geoană