Consultantul politic Miron Mitrea a spus la o emisiunea Realitatea plus că PSD e mult mai liniștit decât PNL pentru că vine rotativa.

„Indiferent de cât de mare va fi criza, cineva o va deconta. Sunt foarte puțini politicieni care nu fac compromisuri doar ca să nu fie la guvernare. Există 3 categorii de probleme în fiecare partid, iar atunci oamenii care ies, se poziționează în propriul partid, față de partid. Asta pentru că vine rotativa și vor fi în discuție niște mandate. Nu foarte târziu, vin alegerile parlamentare și atunci e nevoie să fii pus pe listă. Majoritatea celor care sunt de pus pe lista, simt nevoia să iasă, încercând să dovedească electoratului lor că au valoare și înseamnă ceva. La PSD mai vezi câte unul care se ceartă. Dar la ei e liniște. E mai multă linște decât în PNL. Președintele partidului va fi probabil premier. Dacă știi că unul va ajunge șef mare, nu-l deranjezi. Nicu Ciucă e acum pe cai mari, dar va cădea de pe ei. Atunci oamenii se joacă, pentru că nu va mai fi așa cu funcție mare. Poate fi și asta motivația. Este și motivația ierarhiei interne

A doua motivație este chiar problema din energie. Virgil Popescu e păstrat acolo de multă vreme, indiferent dacă a făcut sau nu greșeli mari. În politică exista premierul, dar și miniștrii, la care poți renunța destul de ușor, fără temerea că dărâmi guvernul. Foarte mulți din cei de la coaliție nu au fost fericiți să rămână pe funcție. Cred că e ceva mai mult decât dorința PNL de a-l ține acolo. Privatizări, gazele din Marea Neagră, el a liberalizat prețul la energie. Nu a fost făcut de el, ci la presiunea unor companii gigant din energie. El este acolo de pe vremea lui Orban, a scăpat și de Cîțu. Cineva îl ține de cam mult pe acest domn acolo. Din punct de vedere politic”, a spus Miron Mitrea în cadrul ultimei emisiuni la care a participat.

Articolul precedentMinistrul muncii spune că Pilonul II nu va fi naționalizat
Articolul următorPES activist a lansat campania #RomâniiMerităÎnSchengen