Ministrul muncii, Marius Budăi, a dat asigură că nu se va naționaliza Pilonul II de pensii, unde se află adunate peste zece miliarde de euro, banii din pensiile românilor.

El a susținut că aceasta este o discuţie “a unora care vor să se audă pe la televizor”. Marius Budăi a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă Guvernul se gândeşte la o naţionalizare a pilonului II de pensii pornind de la textul unui proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor private pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. “Haideţi să o lămurim. (…) Situaţia stă în felul următor – Ministerul Muncii nu are nicio atribuţiune aici. Atribuţiile Ministerului Muncii legate de pilonul II sunt doar din punct de vedere al virării sumelor de bani către administratorii privaţi şi a întocmi acele liste şi recapitulaţii cu sumele de bani.

Pe vremea guvernelor succesive ale lui Liviu Dragnea s-a discutat despre acest lucru. Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut aseară că a avut discuții pe această temă cu Darius Vîlcov, pe vremea când era președintele Camerei Deputaților. A spus că i se părea anormal ca după zece ani de existență a fondurilor de investiții private, aceastea să primească bani de la stat pentru înființare și să se mai ia un commision din tranzacțiile financiare. N-a spus că voiau să le naționalizeze, dar să le eficientizeze din punct de vedere al randamentului. “Nu mi se pare normal ca statul să le dea bani pentru administrarea banilor, acestea să dea buzna peste obligațiile de stat și să le învârtească obținând profit.”

Articolul precedentPSD acuză că termocentrala de la Mintia a fost vândută cu 91 MIL, iar investițiile statului au fost de 150 mil de euro
Articolul următorMiron Mitrea: Nicolae Ciucă va cădea de pe caii mari