Consultantul politic Miron Mitrea a vorbit, duminică seară, în cadrul emisiunii “Culisele puterii“, de la Realitatea PLUS, despre disputele dintre PNL și PSD privind taxa de solidaritate, dar și consultările care vor avea loc luni la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. 

Mitrea a afirmat – referindu-se la consultările de la Cotroceni – că vede acest lucru ca pe o “discuție firească”.

“Bugetul e mereu o lege care crează foarte multă agitațieLupta de gherilă în toate guvernele când e vorba de buget e între miniștrii – fiecare vrea mai multe resurse astfel încât  își facă programul mai bogat. Cu atât mai mult în cazul unei coaliții nou formate – discuțiile vor fi aspre și dificile.

Întrebat ce rol va juca președintele Iohannis în toată această ecuație, el a răspuns: “Liberalii sunt foarte nefericiți cu bugetul pe care îl vor primi la minsitere și au figit la Iohannis  îi ajute. El i-a chemat la consultări.  Dacă ne uităm la ce se întâmplă 
în Guvern, PNL e format din două bucăți: cei care sunt la guvernare și cei care nu sunt. Aceștia sunt nefericiți  nu primesc funcții. Acum au fugit la Cotroceni cu rugaminte  aibă o parte mai mare din buget”.
 
Cât privește taxa de solidaritate și efectele introducerii acesteia, Mitrea a spus: “Investitorii americani pleacă oricum, cu sau fără taxă. Dacă pot să facă bani fără să producă – astea sunt afaceri, asta e economia capitalistă, cum a făcut Exonul. 
Chestia asta că pleacă investitorii dacă apare o nouă taxa e doar o poveste pentru publicul larg. Și UE a decis ca venitul multinaționalelor să fie impozitat, acolo unde produc beneficiu, astfel încât să rămână și pe teritoriul unde l-au produs. De principiu asta este o regulă. Nu știu dacă se va întâmpla sau nu. 
 
Dacă s-ar înțelege PSD și PNL ce ar câștigă cele 2 partide. Asta e normalitatea, chiar dacă sunt cinic. Disputa între PNL și PSD pe impozitarea marilor afaceri îi avantajează pe amândoi. Pentru electoratul liberal, PNL face ce trebuie, la fel și PSD pentru electoratul său. Acum vom vedea care este mai puternic. Războiul nu are o încărcătură politică, ci are legătură cu relația față de propriul lor electorat, iar ele se ceartă care să ia bucata mai mare din buget”. 
 
Miron Mitrea a comentat și ultimele declarații făcute de liderul PNL, Florin Cîțu, fost premier al României, referitoare la relaxarile decise de autoritățile române pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. 
 
“Cîțu face parte din liberalii care nu sunt la guvernare. Unii sunt foarte nefericiți, cum e și Cîțu, alții așteaptă să primească funcții. Dacă vor primi, va fi bine, dacă nu, vor face parte din categoria celor nefericiți, ca și Cîțu. Discuțiile politice au loc în Coaliție, cele de administrare de zi cu zi, nu. Aia e treaba Guvernului. Nu cum s-a întâmplat în vremea de tristă amintirea a lui Dragnea, când a schimbat 2 miniștrii pentru că nu îl ascultau pe el. (…) Se pare că această coaliție a început să funcționeze cât de cât sănătos. Nu știu, pe fond, dacă e bine să facem acum relaxare sau nu. Am căzut ce se întâmplă și în Europa… Crăciunul e sărbătoarea mondială cea mai importantă, asta în zona creștină (…)”, a mai spus consultantul politic. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Românii ies în stradă pentru interesul altora, nu pentru al lor. Aș saluta faptul ca sindicatele să se trezească
Articolul următorMinistrul Sănătății: Ce se știe despre OMICRON – Cât de INFECȚIOASĂ este noua variantă COVID