Corpul social trebuie să lupte pentru propriile interese, susține consultantul politic, Miron Mitrea. Acesta a afirmat în cadrul emisiunii “Culisele puterii”, de la Realitatea PLUS, că ar saluta faptul ca sindicatele “să se trezească”. Nemulțumiți de pensii, salarii, dar și de dotările precare, polițiștii spun ca vor ieși in strada. Astfel, vor fi proteste atât la prefecturile din țară dar și în fața ministerului. Dacă nu li se adoptă cerințele, polițiștii spun ca nu vor mai face ore suplimentare. 

“Românii ies în stradă pentru interesul altora, nu pentru al lor. Am văzut oameni ieșind în stradă pentru foarte multe lucruri. Aș saluta să facă asta pentru pensii, salarii, pentru că vor să trăiască mai bine, să aibă salarii mai mari. E firesc să existe o dispută între angajați și angajatori. Aș salută mișcări de masă, sindicale. Nu chem românii în stradă, dar să văd corpul social că se bate pentru propriile interese. Am văzut că oamenii ies în stare a să îl bage în pușcărie pe Dragnea, pentru multinaționale (…), dar să iasă pentru propriile drepturi (…)

Am suflet de sindicalist. Nu pățește nimic un ministru dacă învață să negocieze cu sindicatele. Îi invit pe români să se apere, să lupte pentru drepturile lor, iar guvernanții să negocieze”, a declarat Miron Mitrea.

Cât privește protestul polițiștilor, Mitrea a fost extrem de ferm în afirmații: “Mergi la muncă, muncești. Faci grevă, nu primești salariul. Polițiștii vor să o dea între ape – ori fac grevă și se luptă pentru drepturile lor – și e foarte bine să facă asta- ori se duc la serviciu și ăși fac treaba”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre majorarea pensiilor: Cred că ar trebui să se sape să vadă dacă nu se poate da mai mult
Articolul următorMiron Mitrea, despre consultările de la Cotroceni: “Bătălia se dă pentru o bucată mai mare din buget”. Ce spune despre taxa de solidaritate