Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Ştefan-Radu Oprea a declarat că economia românească are o creştere economică substanţială pentru Europa, fiind previzionată la 3,4%.

„Economia românească are o creştere economică substanţială pentru Europa, 3,4% este previzionat. Chiar citeam articolul din The Economist care spunea că, în următorii ani, România va avea cea mai mare creştere economică în UE, peste 3% comparat cu o creştere economică previzionată undeva un 0,5 până în 1% în Estul Europei, ceea ce va face ca România să arate din această perspectivă din ce în ce mai bine”, a afirmat Ştefan-Radu Oprea, luni, la un post TV.

„Sunt bani foarte mulţi în buget, peste 100 miliarde lei pe investiţii. Marile proiecte de infrastructură generează creştere economică. Zona IT-ului, a softului generează creştere economică, dar venim cu programe, cu scheme de ajutor de stat, astfel încât să maximizăm aceste creşteri. Ştiţi foarte bine că astăzi importăm materiale de construcţie, undeva aproape 70-80% din materialele puse în practic într-unul dintre aceste proiecte despre care spuneam.

Venim cu o schemă de ajutor de stat Construct Plus astfel încât să producem în România mai multe materiale de construcţii, astfel încât să maximizăm toată acest potenţial pe care îl avem pentru creştere economică. Până la urmă, ce trebuie să însemne pentru români? Mai multe locuri de muncă, mai bine plătite. Reuşind acest lucru înseamnă că în România va fi cu certitudine mai bine”, a completat Oprea.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentSondaj INSCOP: Cum ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare? PSD, în fruntea procentelor! Cine e pe locul 2
Articolul următorȘedință la sediul PSD! Marcel Ciolacu i-a convocat de urgență pe liderii din teritoriu