Primarul PNL al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va face majoritate cu liberalii, transmite News.ro.

”Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis”, a declarat Chirica (ex-PSD) într-o conferință de presă.

USR-PLUS a declarat de mai multe ori că nu este de acord cu inițiativele primarului plecat de la PSD la PNL. În prezent nu există o majoritate conturată în Consiliul Local Iaşi. PNL deţine 11 mandate de consilieri, USR nouă, PSD cinci, iar PMP două.

Informațiile din orașul Iași spun că Mihai Chirică ar face orice numai să obțină o majoritate în consiliul local.

Cosette Chiricău, lidera useriștilor ieșeni, susține că încă din luna octombrie i-a transmis edilului ieșean condițiile de colaborare, dar nu a primit niciun răspuns.

Mihai Chirică a fost ales primar al Iașiului în 2016 pe lista PSD. Ulterior a intrat în divergențe cu liderul Liviu Dragnea și în 2020, la alegerile din 28 septembrie, a candidat din partea PNL.

Edilul a fost stropit cu iaurt de ziua Micii Uniri de către un manifestant la protestul asociației care militează pentru construcția autostrăzii A8.

 

Articolul precedentCHECK-IN. Poluarea din Capitală atinge cote înalte
Articolul următorMarcel Ciolacu i-a pus gând rău lui Vlad Voiculescu