Marcel Ciolacu – președintele PSD a vorbit, luni seara, la un pot TV, despre reforma pensiilor speciale și cele asumate prin PNRR.

„România trebuie să facă anumite reforme asumate în PNRR (…) Şi avem o mare problemă, avem o ciumă a pensiilor speciale care este o inechitate şi care încet-încet duce către o  criză socială. Un lucru care trebuie să îl rezolvăm punctual. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon, mai ales jalonul în ceea ce priveşte pensiile speciale.

Am căutat mai multe variante, discutate în primul rând în cadrul coaliţiei şi apoi în spaţiul public, pentru a nu se mai întâmpla acest lucru. Cel mai important e că trebuie rezolvat jalonul cu pensiile speciale.

Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă că s-a scăpat şi de la ciuma de la PSD. Şi eu şi colegii mei ne-am vindecat, nu avem nicio problemă.

Mai mult, e total incorect să ieşi la pensie la 50 de ani, în plină maturitate profesională. Să ai o pensie care depăşeşte venitul preşedintelui României în activitate, mai mult, să ai şi pensia mai mare  decât ai avut veniturile în activitate şi să te mai şi angajezi la statul românşi să nu plăteşti nimic”, a afirmat, luni seară, Marcel Ciolacu, la un post TV.

 

Articolul precedentComasarea alegerilor e neconstituțională!
Articolul următorMarcel Ciolacu acuză Comisia Europeană de reacție întârziată în criza cerealelor și nu numai