Marcel Ciolacu a cerut astăzi de la tribuna Parlamentului ca guvernul să vină cu un preţ reglementat la energie, pentru acest an de zile, inclusiv iarna viitoare.

El a susținut și aseară pe una dintre televiziuni că nu a văzut progrese în programul lui Virgil Popescu privind rezolvarea crizei energetice.

”S-a mers într-atât încât preţul la energie e mai mare decât în Germania,” a spus liderul PSD, precizând că pentru două luni s-a ajuns la o soluţie.

Marcel Ciolacu își dorește prelungirea termenului de plafonare a prețurilor la energie și pentru iarna viitoare.

Marcel Ciolacu mai cere să se vină cu un preţ reglementat, pentru acest an de zile, inclusiv iarna viitoare, cu tot ceea ce decurge de aici, o OUG, pe urmă transpusă de ANRE” şi ”concomitent cu acest lucru, ministrul de resort să meargă şi să negocieze cu Comisia.”

”Cam aceştia sunt paşii pe care eu, personal, i-am discutat cu prim-ministrul. Efectele, scumpiri, punctual şi mai ales bătălia cea mai mare este în ceea ce priveşte inflaţia, efectele automat vor trebui măsuri printre care şi reducerea TVA este o măsură pentru a scădea inflaţia şi CAS-ul, la angajaţi. Sunt mai multe măsuri, dar eu nu sunt de acord să intervenim pe efecte, nerezolvând cauzele, pentru că distrugem bugetul consolidat”, a spus el.

Ciolacu a precizat că, în privinţa cauzei, cel mai important lucru, în acest moment, este ca ministrul de resort să vină în primul rând, în faţa premierului, să aibă o discuţie şi apoi măsurile juridice, cu ministrul Justiţiei”.

Întrebat despre reducerea TVA la 5% şi eliminarea certificatelor CO2, Ciolacu a spus că ”sunt unele din măsurile care se vor lua astfel încât să fie stăvilită inflaţia”.

”Eu sunt ferm convins că, anul acesta, împreună cu BNR, să ţinem inflaţia cu o singură cifră,” a mai completat Ciolacu.

 

Articolul precedentUSR iese din scenă: un lider slab înlocuit cu limba de lemn!
Articolul următorAdrian Năstase: “Revin sferele de influență. Rusia este frustrată”