Primul ministru Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, în intervenţia avută online la Summit-ul internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială, că peste 60% din totalul exporturilor de cereale din Ucraina către pieţele internaţionale au fost realizate prin coridoarele de transport din România, iar în perioada următoare este vizată o creştere a capacităţii de transport, cu sprijinul direct al partenerilor internaţionali şi al celor din cadrul Uniunii Europene. 

”România şi-a asumat un rol de maximă importanţă în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către pieţele internaţionale, astfel încât mai mult de 60% din totalul acestor exporturi au fost realizate prin coridoarele de transport din ţara noastră. În perioada următoare este vizată o creştere a capacităţii de transport, cu sprijinul direct al partenerilor internaţionali şi ai Uniunii Europene”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu sâmbătă, într-o o intervenţie în format online la Summit-ul internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Conform sursei citate, Ciolacu „a condamnat în termenii cei mai fermi atacurile ilegale şi nejustificate ale Rusiei în Ucraina, care constituie crime de război” şi a condamnat şi bombardamentele ruseşti din Ucraina în apropierea graniţei cu România, care afectează infrastructura necesară transportului de cereale pe pieţele internaţionale.

Şeful Guvernului român a transmis felicitări omologului său ucrainean, Denys Shmyhal, pentru nivelul de cooperare excelent orientat spre extinderea conexiunilor terestre, feroviare, fluviale şi maritime dintre cele două ţări. 

Intervenţia lui Marcel Ciolacu a avut loc online, la cea de-a doua ediţie a Summit-ului internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială, eveniment care marchează importanţa programului umanitar ”Cereale din Ucraina”, iniţiat în 2022 de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. La eveniment au participat, fizic sau online, aproape 30 de înalţi demnitari, şefi de state, de guverne şi miniştri de externe din ţări europene, SUA, Japonia, Republica Coreea, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, reprezentanţi ai instituţiilor Uniunii Europene, Secretarul General ONU, Antonio Guterres, precum şi Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, Jasem Mohamed Al-Budaiwi.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentA început campania pentru europarlamentare
Articolul următorLiviu Alexa, membru al Clubului de presă, investigație incendiară! Giganți media din România, combinații toxice cu mafia rusească. Legătura cu Grupul de la Cluj – dovezi zdrobitoare