Premierul Marcel Ciolacu participă, luni, la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, care are loc la Varna, în Bulgaria. ”Acest format trilateral reprezintă un factor de consolidare a cooperării între ţările noastre şi în regiune în domenii de importanţă strategică nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europă, mai ales în acest context complicat pe care îl generează războiul declanşat de Rusia asupra Ucrainei”, a transmis Ciolacu.

Guvernul a anunţat că premierul Marcel Ciolacu se va afla, luni, la Varna, în Bulgaria, unde va participa la Reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, împreună cu o delegaţie guvernamentală.
 
În marja acestei reuniuni, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o întrevedere în format trilateral cu omologii săi din Bulgaria, Nikolai Denkov, şi din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştrii celor două ţări.
La rândul lor, membrii delegaţiei guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei şi al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna.
 
”Acest format trilateral reprezintă un factor de consolidare a cooperării între ţările noastre şi în regiune în domenii de importanţă strategică nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europă, mai ales în acest context complicat pe care îl generează războiul declanşat de Rusia asupra Ucrainei. Întâlnirile pe care le voi avea la Varna vor fi o continuare a discuţiilor pe care le-am avut deja cu omologii mei din Bulgaria şi din Grecia şi sunt convins că soluţiile pe care le putem găsi împreună în direcţia obiectivelor regionale deschid perspective de integrare şi pentru proiecte de interes pentru România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Articolul precedentMiron Mitrea: Ponta știe foarte bine cum l-a împușcat pe Năstase!
Articolul următorMiron Mitrea, scenariu-bombă. De ce au intrat cei de la Hamas așa de ușor în Israel