Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi seara, în exclusivitate la emisiunea “Legile puterii”, de la Realitatea PLUS, moderată de jurnalista Alexandra Păcuraru, că Guvernul Cîțu va pica la votul din 5 octombrie, din Parlament, dacă parlamentarii USRPLUS se vor ține de cuvânt și vor fi toți la vot. El a reiterat că toți cei 157 de parlamentari ai formațiunii sale politice se vor prezenta la vot și vor vota deschis, inclusiv Vasile Dâncu. “Nu sunt nici Superman, nici Batman, ei trăiesc în altă parte”, a mai spus Ciolacu, întrebat ce face Opoziția pentru a veni în ajutorul poporului în această perioadă de grea încercări. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a declarat că nu a stat niciodată la masă “cu Statul paralel”.

Întrebat de ce nu ia atitudine să vină în ajutorul poporului, Marcel Ciolacu a răspuns: “Vorbim de o parte nedemocratică  și toți suntem suficient de mari și am trecut prin Revoluțieși una democratică. Nse poate da jos cineva de la putere decât prin moțiune de cenzură sau prin revoltă populară. Venim cu legi în fiecare segment, în fiecare săptămâna la sediul PSD… Eu nu sunt Superman, nici Batman. Ei trăiesc în altă parte.  reamintesc  suntem în Opoziție. Nu pot da ordonate de urgență (…)

Trebuie să înțelegem o logicăTrăim în Europa, în România. În acest moment, ca și Opoziție, nu putem veni decât cu legi în Parlament, lucru pe care l-am și făcut cu Legea consumatorului vulnerabil, am venit chiar săptămâna asta cu Legea pentru plafonare, vom veni cu legi pentru agricultură... Acum venim cu moțiunea de cenzurăDacă USR se țin de cuvânt și vin la vot Guvernul Cîțu e căzut”, a afirmat Ciolacu, la Realitatea PLUS

Întrebat dacă se vor da sancțiuni parlamentarilor PSD care ar putea lipsi de la votul moțiunii din Parlament și dacă mizează și pe prezența lui Vasile Dâncu la vot, liderul social-democraților a răspuns afirmativ: “Cunoașteți că s-a procedat altfel în PSD? Am luat toate măsurile cu colegii mei astfel încât toți cei 157 de parlamentari  fie la vot și  voteze deschis. Intru în penibilitatea lui Barna? Credeți  ne jucăm?  Dacă dl Dancu lipsește de la vot răspund eu”.

Marcel Ciolacu a insistat asupra faptului că dacă Dacian Cioloș și Dan Barna se vor ține de cuvânt, atunci “guvernul e căzut”. “PSD-ul vor fio toți la vot. Am vorbit și cu George Simion. Și ai lui vor fi toți la vot”, a reiterat social-democratul.

El s-a referit pe un toni ironic la ultimele sondaje de opine date exemplu de moderatoarea emisiunii care relevă o creștere a AUR în preferințele românilor, spunând: “Am văzut și eu sondajele. Mai e un pic și ne desființăm…”.

Întrebat dacă există vreun dosar de care se teme, liderul PSD a răspuns negativ, precizând, de asemenea, că nu a stat niciodată la amsă cu Statul paralel.

“Nu știu dacă vreunul din concducerea PSD a stă la masa cu Statul paralel. Nu știuÎntrebați-ii dvs. Pe dl. Coldea l-ați cunoscut? Nici eu. Pe Maior nu l-am prins. Grindeanu a spus  a fost la pescuit cu Dragnea. (…)”

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLegile puterii | Marcel Ciolacu: Guvernul tehnocrat este o SOLUȚIE, pe o perioadă limitată de timp. Pot da 10 nume de la PSD
Articolul următorLegile puterii | Marcel Ciolacu: Iohannis a experimentat pe români, pe noi toți. Să iasă la televizor și să recunoască că a greșit!