Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, pe Facebook, o campanie de mobilizare pentru sprijinirea economiei românești.

Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe români să cumpere produse românești pentru a susține, în aceste momente, economia țării.

“În ultimele zile, ați avut avut mai mult timp să vă gândiți la ce se întâmplă în România. Să ascultați și să vedeți ce face Guvernul, ce face Parlamentul. Uneori, pare un concurs. Și cred că nu este cea mai bună cale. Cu toții, indiferent de profesie sau de culoare politică, avem în față o sarcină uriașă: cât mai multe vieți salvate! Trebuie să ne protejăm familiile, bunicii, trebuie să ne apărăm pe noi pentru că avem copii de crescut”, spune Marcel Ciolacu, în mesajul său.

“Împreună vom trece peste această criză care clatină întreaga planetă. Împreună, ca o națiune unită, împreună cu un stat care trebuie să aibă grijă de noi toți. Nu putem să lăsăm pe cineva în urmă. Ce ne așteaptă în viitor? Cu toții suntem îngrijorați și ne punem aceleași întrebări. Ce vom face după această criză? Cum va arăta România după această criză? Trebuie să ne gândim și să acționăm încă de acum. De astăzi! Dacă vrem să avem hrană, dacă vrem să avem locuri de muncă, dacă vrem să avem economie, ne trebuie un plan acum! Vă propun ca, de fiecare dată când mergeți într-un magazin să căutați în primul rând produse românești. Produse lactate, legume sau fructe, detergenți sau produse de igienă. Cumpărați în primul rând produse făcute în România. Mulți dintre noi cumpărăm online. Căutați magazinele românești. Căutați haine făcute în România. Și postați-le cu mândrie. Scrieți pe Facebook. Puneți poze pe Instagram cu haine românești, cu pantofi și cu covoare românești. Cu orice produs făcut în România. Mi-ar plăcea să văd rețelele sociale pline de români care au cumpărat produse românești. Este singura cale să ținem economia noastră în viață. Să ne apărăm pe noi. Avem un plan pentru agricultura românească. O parte am prezentat deja. Trebuie să rămânem unul dintre cei mai mari producători agricoli din Europa și să avem mâncare românească.  Îndemn Guvernul să-l aplice, să ia măsuri. Să trecem peste acest moment greu. Repet, avem acest plan pentru agricultura românească, pentru fermierii români. Nu vrem nimic în schimb, doar să fie pus în aplicare. Împreună cu Guvernul și Parlamentul trebuie să organizăm întâlniri cu retailerii și producătorii români pentru ca produsele românești să ajungă în număr cât mai mare pe rafturile marilor magazine. Prioritară rămâne salvarea a cât mai multor vieți. Acum! Și, în paralel cu stoparea infecțiilor cu un nou tip de coronavirus trebuie luate acum măsuri de sprijin real al economiei românești”, mai spune președintele interimar al PSD.

“Vă invit să gândim românește. Vă invit să cumpărați produse românești și să vă mândriți cu ele. Dacă fiecare dintre noi face asta putem ajuta economia românească. Aveți grijă de voi și de cei dragi!”, mai spune Ciolacu, pe finalul mesajului.

Articolul precedentProiect PSD, în lupta cu pandemia: Spital mobil de 250 de paturi, la Iași
Articolul următorDeputatul Simonis acuza tergiversări liberale