Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că deși România se confruntă cu probleme grave, în contextul epidemiei de COVID-19, preocuparea principală a președintelui Klaus Iohannis rămâne atacul constant la adresa PSD.

„Pesemne că (n. r. președintele României) mai mult nu știe și nici nu poate, dacă în asemenea momente, când ne confruntăm cu epidemia de COVID-19, cu perspectiva recesiunii economice, cu problemele din sistemul de sănătate, cu problemele din învățământ, cu nemulțumirea socială din ce în ce mai evidentă cu privire la haosul produs de managementul liberal al țării, el nu găsește altă temă decât așa-zisa vină a PSD-ului că există. Ne pare rău că-l dezamăgim, dar îl informăm cu această ocazie pe domnul președinte că într-o democrație există mai multe partide. Nu poate exista doar unul care să facă numai voia sa. Asta s-ar numi dictatură, dar având în vedere ieșirile sale recente, se poate ca tocmai acesta să fie visul său”, a transmis senatorul Stan.

Acesta afirmă că doar așa s-ar putea explica declarațiile președintelui țării la adresa Curții Constituționale a României, cu privire la decizia de a declara neconstituționale amenzile puse în starea de urgență, decizie luată cu unanimitate de voturi. Stan a subliniat că trei dintre cei nouă membri ai Curții Constituționale sunt numiți chiar de președintele Klaus Iohannis și inclusiv aceștia au votat neconstituționalitatea amenzilor. „Așa că, domnul Iohannis mai bine s-ar abține. Îi amintim că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii și că inferența unei autorități publice de anvergura instituției prezidențiale în activitatea ei nu face decât să îndemne cetățenii la nerespectarea legilor și autorităților țării. Pesemne că domnia sa uită că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar președintele țării”, a declarat Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a spus că se aștepta ca la cea mai recentă conferință de presă președintele țării să trateze subiecte precum redresarea economiei sau să ne explice ce va presupune starea de alertă în care va intra România de săptămâna viitoare. „Personal, m-aș fi așteptat să facă referire și la situația Sucevei (pentru că este cel mai mare municipiu și reședință de județ în carantină), explicându-ne ce se va întâmpla cu acest oraș și localitățile limitrofe aflate în carantină, după 15 mai. Abia acestea ar fi fost subiecte demne de funcția prezidențială. Dar nu a făcut-o pentru simplul fapt că nu se pricepe și nici nu credem că a înțeles pe deplin care este rolul său în funcția de șef al statului”, a spus Stan.

În opinia sa, declarațiile președintelui Iohannis ar avea drept cauză scăderea credibilității instituției prezidențiale și a guvernului, dar apreciază că în aceste momente dificile orgoliile și „meschinele calcule politice” trebuie lăsate deoparte. „Pur și simplu trebuie să găsim calea de a ne uni cu toții, indiferent de partid sau orientare politică și de a găsi cele mai potrivite soluții pentru poporul român. Din păcate, președintele României nu este în stare de acest lucru și continuă să împartă societatea între alegătorii PSD și restul, ignorând cu desăvârșire că a jurat să fie președintele tuturor românilor, nu doar al celor care îi convin”, a mai transmis președintele PSD Suceava, Ioan Stan.

Articolul precedentRobert Cazanciuc: Sărbătorim astăzi 143 de ani de stat român unitar și naţiune de sine stătătoare, liberă şi independentă
Articolul următorCodrin Ştefănescu: de ziua Independenţei României nu şi-a amintit nimeni