USRPLUS este singura formațiune angajată în cursa parlamentară cu liderul in afara partidului. Când doi se ceartă al treilea câștigă mai cu seamă când are cel mai mare număr de voturi după șeful statului. Și Nicușor Dan are analiza matematică la degetul mic, să știe când, cu o declarație, se atinge punctul critic și graficul își schimbă sensul.
Nicio altă formațiune nu și a conservat mai bine energia și nu a știut mai bine să iasă la bătaie doar când merită. Uneori, aveai impresia că USRPLUS s a desființat sau s a teleportat după o meditație trancendentală. Cu Dan Barna în rolul corporatistului cu motor diesel puternic pus să conducă o echipă de mountain bike. Și cu Dacian Cioloș în rolul unui Vladimir Putin în prag de pensie și cu o revenire inexplicabilă a memoriei agricole. Doi politicieni ostatici ai mizelor personale, două piese de panoplie bune să distragă atenția.
USRPLUS joacă în competiția parlamentară cartea formațiunii care va decide formula de guvernare. Chiar dacă nu este decât un ansamblu de celule de intervenție, o colecție de clustere, fără o identitate doctrinară suficient conturată, dar libertin configurate. De ce aceasta forță de intervenție în treburi publice, specializată în captarea emoțiilor sociale puternice a amuțit în fata tragediei de la Piatra Neamț e o întrebare corectă. Între o grupare politică și un instrument de intervenție politică este diferență mare. Iar manipularea se împarte între cheia franceză, patentul american și sula românească.
USRPLUS este cheia care închide configurația parlamentară, dar problema este că ea nu este într o singură mână. Chiar dacă prezenta generalului (r) Florian Coldea este puternică, ea nu mai mișcă lucrurile după o direcție predefinită, ci doar după o dorința de revanșă scăpată de sub control. Dar dorința de revanșă nu impune proiecte. Dar poate fi prinsă într un proiect mai larg, de-o minte mai limpede.
Sursa: Realitatea Din PSD