Între varianta adoptată de Senat şi Camera Deputaţilor a legii privind suspendarea ratelor la credite până la 31 decembrie 2020, senatorul Eugen Teodorovici a constatat că au dispărut o serie de prevederi.

“Constat cu dezamăgire că între forma aprobată de Senat și cea votată ieri la Camera Deputaților, au apărut câteva modificări importante spun eu, modificari care închid uşa în nas unor debitori, cu siguranța afectați sau care vor fi afectați direct sau indirect de COVID-19‼️

Diferențele sunt următoarele:

⛔ Cei care solicită suspendarea creditelor (debitorii) trebuie să facă dovada că nu au restanțe mai mari de 90 de zile!! De ce această condiție? De ce nu 120 de zile sau mai mult? Asta înseamnă că cei care au avut probleme de rambursare înainte de apariția COVID-19 și înegistrează restanțe de peste 90 de zile vor fi executați de bănci!! (pentru că sigur nu-și mai pot rambursa ratele în situația de azi dacă nu au avut capacitatea să o facă până acum);

⛔ De asemenea, debitorii trebuie să dovedească faptul că veniturile din luna în curs s-au diminuat cu cel puțin 15% raportat la media celor două luni anterioare!! De ce nu cu 10%? De ce nu cu 5%? Ce se întâmplă cu debitorii cărora le-au scăzut veniturile cu mai puțin de 15% și care au restanțe mai mari de 90 de zile? Vor fi curând executați de bănci!!

⛔ Nu toate companiile vor putea beneficia de această lege!! Companiile mari nu pot solicita suspendarea creditelor!! Oare printre companiile mari nu sunt și companii cu capital românesc integral sau parțial? Oare aceste companii de a căror existență depind mii de angajați și sute de companii mici și mijlocii nu sunt sau nu vor fi afectate de COVID-19?

Din pacate … este clar că acolo undeva în sferele înalte ale puterii interesul național nu este cel care primează‼️, susţine senatorul Teodorovici, fostul ministru de finanţe.

Cineva şi-a băgat coada…

Articolul precedentPreședintele PSD Dâmbovița anunță ședința extraordinara a Consiliului Judetean
Articolul următorCe mănâncă liderul PSD?