Contracandidatul lui Marcel Ciolacu la preşedinţia PSD, Eugen Teodorovici, acuză conducerea interimară de tentativă de furt, cu ocazia organizării alegerilor interne.  El mai reclamă grave încălcări ale statului partidului. 

Congresul PSD ar trebui să se desfășoare pe 22 august, cu dată limită de depunere candidaturi ziua de 7 august, ora 16.00. Încă se mai aşteaptă un punct de vedere de la DSU, privind limita de persoane care pot participa la Congres. 

„PSD NU este un partid de laşi şi trădători, iar organizaţiile, membrii şi susţinătorii săi de la nivel local, judeţean şi, sper, chiar şi de la centru, NU se pot preda în faţa acestei imense fraude pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni! Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare, căci de onoare şi moralitate nu mai poate fi vorba.”, a spus Eugen Teodorovici într-o postare pe Facebook.

Teodorovici îl acuză pe Marcel Ciolacu și echipa sa că au introdus o regulă nouă în alegerea președintelui partidului care nu a fost însă votată de Congresul PSD ci de Comitetul Executiv Național.

„Așa-zisa conducere interimară, prin vocea unui așa-zis președinte pretins fondator, fără prestanță și lipsit de “coloană vertebrală”, a anunțat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin MOȚIUNE, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorității, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Național, și aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie.”, susține fostul președinte executiv PSD.

Eugen Teorodovici consideră că astfel de decizii luate doar pentru a ajuta anumiți candidați în detrimentul altora nu fac bine PSD: „Este noua politică a unei “conduceri” interimare ilegitime care, prin acțiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmărește transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de “partid de buzunar” și să poată servi mult mai ușor intereselor politice conjuncturale.”

Articolul precedentGabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan de troc politic
Articolul următorPSD face rocada Dan Cristian Popescu în locul lui Neculai Onţanu?