Încă o companie românescă a arătat că poate face drumuri mai bune decât mulțimea de firme străine care au jumulti statul român de mulți bani și, de multe ori, nu a finalizat nimic sau au dat în folosință câțiva zeci de kilometri, mereu cu probleme de infrastructură. E vorba de compania Alpenside SRL.

Alpenside SRL este o companie cu capital integral românesc, înființată în 2012, cu activități în construcția de infrastructură, lucrări de mediu și construcții civile. În 2019, compania a raportat o cifră de afaceri de 181,66 milioane de lei și un profit de 14,02 milioane de lei. 

Astăzi, 17 decembrie, această companie a dat în folosință lotul de autostradă Râșnov – Cristian, parte a tronsonului Comarnic – Brașov. S-a făcut recepția la finalizarea lucrărilor și drumul a fost dat în circulație, cu zece luni înainte de termenul prevăzut în contract. Compania românească Alpenside SRL, în asociere cu Specialist Consulting SRL, s-a mobilizat pentru ca șoferii să poată folosi cei aproape 10 kilometri nou construiți acum, înainte de Sărbători, când, de regulă, drumurile se aglomerează excesiv. Lotul finalizat este format din 6,30 km de autostradă și 3,56 km drum de legătură (câte două benzi pe sens). Lucrările au fost executate în 14 luni. 

Timp de peste un an, s-a lucrat 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu 200 de oameni. 

“În perioada pandemiei, am menținut șantierul deschis și am păstrat ritmul accelerat al lucrărilor, cu respectarea strictă a regulilor pentru protecția angajaților. Ne-am propus și am reușit să demonstrăm că lucrările de infrastructură reprezintă o soluție pentru dezvoltarea economică a României și că antreprenorii români pot lucra rapid și la standarde înalte de calitate”, a declarat Vlad Vameșu, CEO al Alpenside SRL. 

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului privind construcția lotului Râșnov – Cristian a fost preluarea traficului de tranzit, mai ales a traficului greu, din orașul Râșnov și din comuna Cristian. 
Construirea noului tronson de autostradă are ca efect reducerea timpului mediu de călătorie pe rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) cu 77 minute/100 de kilometri (reprezentând diferența dintre deplasarea prin localități și deplasarea pe autostradă). 
Realizarea proiectului conduce, de asemenea, la reducerea impactului negativ asupra mediului, prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanți, în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană, luând în calcul parametri precum reducerea timpului petrecut în trafic, a consumului de combustibil și viteza de deplasare constantă.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD promovează în structurile de conducere parlamentare doar parlamentari fără funcții de conducere în partid
Articolul următorMiron Mitrea: Florin Cîțu în fruntea Senatului ar putea fi o soluție interesantă pentru Klaus Iohannis, în cazul unei suspendări