Sediul principal al Tarom va fi scos la închiriere, o vânzare mascată, susține deputatul PSD Marian Mina, într-o postare pe facebook.

El acuză actualii guvernanți că vor să dea un tun de 23 de milioane de euro.

“În timp ce ministrul Drulă anunță că, din 2024, Tarom urmează să facă profit, compania rămâne fără sediu. Managerii progresiști, puși să gestioneze destinele companiei aviatice, au decis să renunțe la sediul principal. Peste 15.000 de metri pătrați de birouri sunt oferite spre închiriere pentru o perioadă de minimum 10 ani. O clădire mare și un teren la fel de mare în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă reprezintă tunul financiar pe care progresiștii de la conducerea Ministerului Transporturilor îl pregătesc în aceste vremuri tulburi.

Drulă vorbește de optimizare, dar acționează ca și când Compania Națională Tarom urmează să fie închisă. Un contract de închiriere de un deceniu echivalează cu o vânzare mascată. Mișcarea este pregătită cu discreție de politrucii de la USR și PNL.

Blocul de trei etaje cu demisol și parter este amplasat într-o zonă în care o asemenea clădire valorează aproape 18 milioane de euro. La acestea se adaugă un mizilic de 5 milioane de euro pentru terenul aferent. Practic, din această afacere cineva pune mâna, pentru un deceniu, pe un activ de 23 de milioane de euro.

Luni, 14 iunie 2021, la ora 12:00, se vor deschide ofertele depuse în urma acestei proceduri dubioase care a fost ocultată de specialiștii trimiși de Drulă să dezmembreze compania națională Tarom”, a scris Marian Mina pe Facebook.

Sediul Tarom este la 100 de m de clădirea “Sosiri” de la Aeroportul Otopeni. Situat între aeroport și DN1, obiectivul ar fi bun de hotel. Adică, locul unde erau înainte birourile să fie amenajate ca hotel de către un operator privat. Ideea a mai apărut și în timpul guvernării Tudose, ca parte din planul de restructurare a companiei naționale.

 

Articolul precedentMoțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea este gata
Articolul următorMarcel Ciolacu neagă că ar fi fost informator