După lectura Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, asumată de guvernul Orban, privind noile condiţii de distanţare socială la mare, deputatul PSD, Aida Căruceru, susține că executivul a scos în afara legii orice relație de concubinaj și să reglementeze prin lege dansul.

”Gata cu dansul… A grăit Șică!

Ludovic Orban și PNL au reușit două performanțe unice în lume: prima, să scoată, practic, în afara legii orice fel de relație de concubinaj și a doua, să reglementeze, prin lege, dansul!

Parcă și văd niște agenți de pază care sar ca arși când văd cum se apucă să danseze unul sau altul și se duc grăbiți să le zică…. “vă rugăm frumos, nu mai dansați, că ne amendează Șică Mandolină, știți, a dat decizie să nu se mai danseze!” Nici nu-mi dau seama dacă dl Orban are boală pe dans după ce au apărut meme-uri cu el dansând sau așa crede că se combate cel mai bine COVID-ul!

Cu alte cuvinte, ca doi români, el și ea, iubiți, să poată face plajă împreună trebuie să se căsătorească!?

Unde mai pui că nici nunta nu o pot face…. Eu înțeleg că natalitatea este o problemă în România, dar să încerci să o rezolvi așa în plină pandemie… este cel puțin creativ, ca să fiu blândă!”, susține deputatul Aida Căruceru într-un comunicat de presă.

Uniunea consensuală a fost stabilită prin Noul Cod Civil, ca o normă europeană prin care nu există diferenţa dintre un soţ şi un cuncubin. 

Nu există nicio diferenţă relevantă, din punct de vedere moral, afectiv şi al dreptului la întemeierea familiei, între partenerii căsătoriţi legal şi cei implicaţi într-o uniune consensuală, a stabilit Curtea Constituțională printr-o recentă publicare a unei motivări care oferă argumentele pentru recunoașterea în fața legii a persoanelor care trăiesc în concubinaj.

Articolul precedentBomba de la Satu Mare / Filialele judeţene ale PSD pot face alianţe locale şi cu PNL
Articolul următorDe ce nu se apostilează Alianţa PNL-PSD?