“Casa Memorială Tudor Arghezi, un monument de istorie, în inima sectorului nostru.

Pe strada Mărțișor, acoperit de o pădure deasă de copaci, se poate zări chiar de la intrare, refugiul de odinioară al marelui poet.

Dacă sunteți prin zonă și doriți să vizitați clădirea în care a locuit unul dintre cei mai apreciați scriitori, opriți-vă preț de câteva minute la numărul 26.

Cu siguranță vă veți încărca cu energie pozitivă, dar și cu un bagaj de istorie pură din viața personală a lui Tudor Arghezi,” scrie Daniel Băluță, primarul sectorului 4, pe pagina sa de facebook.

Mitzura Arghezi a trăit până acum câțiva ani. Era membră a partidului România Mare, condus de Corneliu Vadim Tudor. S-a opus din răsputeri PUZ-ului cu blocuri de peste zece etaje din jurul moșiei.

Tudor Arghezi a început construcția casei de 20 de camere, în 1930, pe banii care i-a primit, în timpul primului război mondial, de la serviciile secrete germane. A fost o perioadă și arestat. Împreună cu alți 11 ziarişti şi scriitori (printre care şi Ioan Slavici) a stat în celulele penitenciarului Văcăreşti, fiind acuzat de trădare, pentru colaborarea cu autorităţile germane de ocupaţie.

 

Articolul precedentMizeria din tramvai e “rezonabilă” pentru Nicușor Dan
Articolul următorAnca Alexandrescu: “Nu vor putea să-l mulgă pe Liviu Dragnea de bani!”