Președintele Camerei Deputaților propune o scădere a cheltuielilor instituției pe care o conduce cu 5, până la 10%. Invitat al jurnalistului Bogdan Chireac, Marcel Ciolacu a îndemnat clasa politică să dea un exemplu de solidaritate și să-și scadă cheltuielile în aceste momente de criză economică. Liderul social democrat susține că inflația accelerată vine din zona euro și doar parțial din cauze interne, în speță din criza energetică, iar evoluțiile ar putea continua cel puțin până în vară. Drept argument principal, președintele PSD a arătat că inflația este mai mare în Germania decât în România. Este cel mai dificil moment în economie după al doilea război mondial, iar politicienii trebuie să fie și ei cumpătați și calculați la cheltuieli.  În context au fist aduse în discuție deplasările în străinătate, un apropo discret la costul traversării Oceanului Atlantic de către Florin Cîțu. 
“În momentul în care le ceri românilor să fie solidari cu tine și tu trebuie să fii solidar și să-ți replanifici toate cheltuielile. Să vedem deplasările parlamentarilor dacă sunt o necesitate sau nu”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește programul “Sprijin pentru România”, liderul social democrat a atras atenția că pentru prima data se iau masuri anticipative și suma investițiilor, al componentei economice, este mai mare decât bugetul pentru componenta socială a programului.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD, Marcel Ciolacu, merge la Kiev
Articolul următorChesnoiu, Câciu și Boloș, trioul admirației președinților PSD și PNL