Monica Gubernat a fost demisă de la conducerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de coaliția de dreapta. După negocierile dintre PSD și PNL de acum. Monica Gubernat va reveni la conducerea instituției.

Parlamentarii coaliției PSD-PNL-UDMR au votat marți în plenul Camerei Deputaților o modificare a legii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), special proiectată pentru a permite revenirea Monicăi Gubernat ca președintele al Consiliului.

Vechea lege prevedea că un fost președinte nu mai poate reveni.

Gubernat fusese demisă din funcție în iulie de coaliția PNL – USR, iar acum va fi repusă în funcție la cererea PSD. Sub șefia lui Gubernat, CNA s-a remarcat prin lipsa de reacție față de derapajele de la principalele televiziuni.

Pentru a o putea reinstala pe Monica Gubernat ca președinte al CNA, e nevoie de modificarea Legii de funcționare a instituției, care prevede clar că un președinte demis nu mai poate ocupa funcția:

  • Articolul 20, alineatul 6: Fostul președinte demis nu mai poate fi reales în funcție până la expirarea mandatului.

În acest scop, PSD a depus deja un amendament care a fost votat marți de plenul Camerei Deputaților. Amendamentul elimină exact alineatul 6 al Articolului 20, cel care împiedică acum realegerea Monicăi Gubernat ca președinte al CNA.

Proiectul legislativ trebuie să mai treacă și de votul Senatului.

 

Articolul precedentCine este Kansou, posibilul prefect al capitalei?
Articolul următorIrina Tănase sparge tăcerea: “Îl aștept pe Liviu acasă!”