Potrivit surselor din coaliție, postul de prefect al capitalei ar reveni lui Alexandru Hazem Kansou, un apropiat al Gabrielei Firea.

Kansou a luat-o de jos în politică. Mai întâi a fost consilier parlamentar, apoi  inspector în cadrul Administrației Piețelor Sector 6, București, funcție ocupată din 2008 până în 2010.

A mai fost consilier personal în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, funcție ocupată însă pe o perioadă de câteva luni în anul 2013.

În timpul mandatului 2016-2020,  a fost consilier General al Municipiului București din partea PNL. În anul 2020 a votat bugetul Firea și a fost exclus din PNL. A fost numit ulterior în funcția de Director General în cadrul Societății de Transport București (STB)

Hazem Kansou este de profesie economist. A absolvit Liceul Marin Preda, în anul 2002, urmând mai apoi Facultatea de Economie a Turismlui în cadrul Universității Româno-Americane. După obținerea diplomei de licență a urmat studii de master în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), specializarea fiind Politici europene, administrație.

Foto: Kansou, în campania electorală a PNL din 2016

Articolul precedentPSD ia caimacul eșalonului doi al administrației
Articolul următorConducerea CNA va reveni PSD