Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarant azi că USR a prevăzut „zeci de milioane de euro” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru servicii de consultanţă.

Ministrul Sănătății, Alexandria Rafila,  a sesizat Corpul de Control al premierului în legătură cu neregulile descoperite la Capitolul Sănătate din PNRR. După ce a prezentat într-o emisiune televizata cum la 1 euro investit se plătesc 5 pentru consultanță în documentul asumat pe persoana fizica de fostul ministru rezist, Cristian Ghinea,

„Consultanţă pe zeci de mii de euro! Asta îi defineşte pe aceşti umflaţi pe bani publici de la USR! După ce au aruncat România în haos cu liberalizarea energiei, nu au nicio jenă acum să îi pună pe românii sărăciţi să le plătească consultanţă de 44.000 de euro pe lună! Zeci de milioane de euro din împrumuturile luate prin PNRR – mai exact din banii ce vor fi plătiţi de români, cu dobânzile aferente – au fost ‘alocate’ de userişti pentru servicii de consultanţă. Fără transparenţă, fără niciun criteriu, fără nicio fundamentare”, a scris  Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că acum se poate înţelege de ce aceia care „propovăduiau ‘Fără hoţie în funcţii publice’ s-au opus din toate puterile optimizării PNRR, solicitate de PSD”.

„Transparenţa clamată atât de mult de aceiaşi preacuraţi userişti i-ar lăsa ca înainte de a ajunge accidental la guvernarea ţării: fără locuri de muncă, fără venituri, şomeri pe banii celor pe care tocmai i-au împovărat cu toată ‘consultanţa’ lor”, a afirmat Ciolacu.

 

Articolul precedentDezvăluiri explozive. Ce ascunde Emilia Șercan? FOTOGRAFIILE care dinamitează SISTEMUL – imoralitatea deontologiei
Articolul următorChesnoiu, ironic cu Florin Cîțu: “când stai pe margine, e foarte uşor să dai lecţii”