Cu un total de 8.731 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în județul Brașov, la o populație de 552.193 de locuitori (n. recensământ 2019 prin Eurostat), județul a intrat în scenariul roșu. Liderul social-democraților brașoveni a reacționat într-un mod foarte critic la adresa guvernului PNL, vizavi de măsurile luate pentru a preveni răspândirea acestei boli.

Președintele filialei PSD Brașov, Marius Dunca, susține că PNL acționează din disperare pentru a păstra puterea, sacrificând sănătatea românilor și acceptând o criză economică devastatoare.
„Incompetenta guvernului PNL nu se vede doar la nivelul sistemului sanitar îngenuncheat de Coronavirus. Din păcate, vorbim de un atac la adresa siguranței nivelului de trai al românilor, la adresa locurilor de muncă, la adresa pensiilor și la adresa veniturilor fiecărei familii. Liberalii lui Orban au gestionat greșit pandemia și asta se vede în toată țara, inclusiv la Brașov, care de astăzi a intrat sub codul roșu de Coronavirus. Începând de astăzi, în Brașov, activitățile școlare, economice, culturale și sociale sunt restricționate la un nivel extrem de redus. Această situație putea fi evitată dacă PNL nu s-ar fi agățat cu dinții de alegeri și dacă s-ar fi concentrat pe protejarea populației”, afirmă Marius Dunca.
5.500 de brașoveni au rămas fără serviciu
Marius Dunca, care deschide lista PSD la Senat, subliniază impactul economic al crizei de coronavirus asupra brașovenilor, dar și asupra țării în general.
„Este deja o certitudine că România va trebui să facă față anul viitor unei crize economice puternice, de care PNL se face responsabil în mod direct. Această criză se simte deja și în Brașov, unde sute de mici afaceri din turism și HORECA se închid ca urmare a intrării în scenariul roșu. De la începutul pandemiei, Brașovul a pierdut 5500 de angajați din cauza proastei gestionări a crizei. Guvernul nu vorbește cu oamenii de afaceri și nici cu cei 5.500 de brașoveni care și-au pierdut locurile de muncă. Guvernul nu vorbește cu părinții și cu profesorii care sunt nevoiți să își țină cursurile online, fără a avea tablete sau dispozitive conectate la internet. Guvernul este nepăsător în privința situației din spitale, unde toate locurile de la ATI sunt deja ocupate. Și, cu toate astea, PNL și Iohannis vor să organizeze alegeri”, mai spune Marius Dunca.
ISU Brașov a transmis un mesaj RO-ALERT:
„ATENȚIE!! În municipiul Brașov nivelul de răspândire al noului coronavirus (COVID19) este ridicat – peste 3 la o mie de locuitori! MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise. Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, muzeelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă. ISU BRAȘOV”, este mesajul RO-ALERT pe care l-au primit locuitorii municipiului Brașov.

Articolul precedentDupă ce Carmen Dan a solicitat anchete, Monica Anisie a retras acreditarea școlii doctorale a Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza
Articolul următorZona galbenă. Acestea sunt țările în care va fi foarte dificil să călătoriți în următoarea perioadă