Primarul Nicușor Dan a semnat în urmă cu trei săptămâni în urmă un act adițional de prelungire a contractului prin care McDonald’s beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din  două zone ale Capitalei.

Consiliul General al Municipiului București a luat act de încheierea actului adițional, votând hotărârea CGMB nr. 397 din 8 decembrie 2020, în deplină transparență și legalitate, susține un comunicat al Primăriei, după anunțul făcut de Aurelian Bădulescu, potrivit căruia îi va face edilului plângere penală pentru trafic de influență.

Publicația Luju.ro publică plângerea înregistrată la DNA, care solicită deschiderea unui dosar de urmărire penală în legătură cu afacerea McDonald’s. Mai exact, este vorba despre modul in care Nicușor Dan a semnat prelungirea cu 90 de zile a contractului de asociere semnat în 1995 cu McDonald’s privind folosirea terenurilor din jurul a două restaurante fără să o supună votului Consiliului General, caz prezentat deja de România liberă.

Conform plângerii penale pe care Lumea Justitiei o publică în exclusivitate, Nicușor Dan a semnat prelungirea contractului cu McDonald’s cu încălcarea atribuțiilor reglementate de Codul administrativ. Aurelian Bădulescu arată că “semnarea contractului fără o prealabilă consultare și obținere a votului Consiliului General al Municipiului București – organism care este cel care hotărăște în legătură cu administrarea, concesionarea, darea în folosință gratuită sau închirierea bunurilor aflate în proprietatea orașului – și asumarea unor obligații în sarcina Municipiului București, privitor la spații asupra cărora numai consiliul poate hotărî, toate acestea nu reprezintă decât o subrogare din partea lui Nicușor Dan în drepturile Consiliului General al Municipiului București într-o maniera abuzivă, nelegală și discreționară, scrie Lumea justiției.

Mai mult, la momentul semnării prelungirii contractului McDonald’s înregistra o datorie de 2 milioane Euro către Primăria Capitalei.

 

Articolul precedentCorneliu Ștefan, membru în Comitetul European al Regiunilor UE
Articolul următorLa Focșani, USR-PLUS-PNL își bat joc de banii publici