Alegerile locale au scos untul din PNL care a făcut o succesiune de mutări greșite, ajungând în final să intre în alianță cu USR-Plus, neavând candidați pentru Sectoarele Bucureștiului și nici pentru Primăria Generală. Jurnalista Anca Alexandrescu i-a pus o întrebare cheie candidatului la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, și de acolo s-a confirmat ceea ce se zvonea de mai multă vreme. PNL a dat vrabia din mână pentru cioara de pe gard!

Dan Cristian Popescu este candidat la Primăria Sectorului 2 din partea PSD, mutat recent de la PNL.
În emisiunea moderată de Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus, candidatul a făcut o dezvăluire legat de plecarea lui din Partidul Național Liberal.
„În timpul alegerilor, primarii trec mai degrabă de la opoziție la putere. Credeți că motivul pentru care PNL v-a trădat este candidatura Monicăi Anisie în locul dumneavoastră?…”, l-a întrebat Anca Alexandrescu pe candidat, menționând că acest zvon circulă de mai mult timp.
Popescu nu s-a grăbit să răspundă, astfel că jurnalista a reformulat întrebarea: „Credeți că această presiune venita din zona Monicăi Anisie a făcut ca PNL să renunțe la singurul candidat care avea șanse să câștige la București, adică la dumneavoastră?”.
Dan Cristian Popescu a răspuns: „Nu cred că Monica Anisie a fost în cărți pentru că ea, cu tot cu PNL în spate, avea sub 10% conform sondajelor”.
„Deci s-au făcut sondaje pentru doamna Anise?”, a întrebat Anca Alexandrescu, iar Popescu a răspuns că „Da, s-au făcut”.
Această confirmare a zvonului alimentat chiar de către peneliști arată, conform lor, că partidul a ales să favorizeze anumiți candidați doar pentru că sunt pe lângă Ludovic Orban, nu și pentru că au rezultate bune în domeniile lor. De asemenea, despre Anisie se spune că este protejata lui Orban și că este adesea favorizată, chiar și cu prețul unor discuții foarte tensionate în interiorul PNL sau, precum în cazul de față, chiar și cu pierderea unei primării.

Articolul precedentCandidatura lui Teodorovici a fost validată, dar a fost dat afară din ședința PSD
Articolul următorBogdan Muzgoci, despre reacția lui Ponta după dezvăluirile procurorului Negulescu: „Președintele Pro România a fost mereu deranjat de presă”