În urma amânării votului pentru Moţiunea de Cenzură din cauza lipsei cvorumului, fostul premier PSD Adrian Năstase susţine pe blogul său că la ora actuală partidul nu prea mai are aliaţi şi conducerea nu are cu cine negocia. 

Acesta mai subliniază că ”este destul de evident că, la acest moment, PSD are destul de puţini aliaţi şi nu reuşeşte să negocieze cu succes pentru a-i obţine”. Năstase mai susţinecă semi-eșecul de la moțiune poate influența și rezultatul alegerilor locale.

”O moţiune amânată foarte mult. În final, depunerea ei a avut loc anterior Congresului PSD iar dezbaterea şi votul ei au fost programate după. Amânarea votului, din lipsă de cvorum, nu mai poate influenţa Congresul – care a trecut – dar poate influenţa alegerile locale. Unele zone de nehotărâţi şi unii primari ar putea fi interesaţi de ofertele liberalilor. (…) Au mai rămas trei săptămâni până la alegerile locale. Ar fi nevoie de o strategie foarte spectaculoasă a partidului pentru a depăşi acest eşec în scurtul timp rămas. Se va întâmpla oare acest lucru?”, scrie fostul lider al PSD, pe blogul său.

Luni, în ședința Parlamentului, ar fi trebuit să se dezbată şi să se voteze Moţiunea de cenzură. În sală au fost prezenți 226 de parlamentari. Pentru ca această să poată fi supusă la vot, ar fi fost necesare 233 de voturi.

Articolul precedentÎNREGISTRĂRILE,ELEMENT PROBATORIU,DELATIUNE ELEVATA SAU FACTOR DE PUTERE?
Articolul următorSorin Grindeanu este convins că liberalii ne vor aduce FMI-ul pe cap