Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, fost premier al României, a spus, în cadrul unei intervenţii televizate că este ferm convins că, dacă actualul Guvern merge pe aceeaşi direcţie, cu împrumuturile colosale, România va fi nevoită să semneze un acord de împrumut cu FMI la începutul anului viitor.

”Văd câteva domenii pe care sunt convins că le-au gestionat prost şi pe care le vor gestiona prost în continuare. Sănătatea, Educaţia – începe un nou an şcolar, e un haos generalizat. (…) Apoi vine o criză economică. De la momentul în care au preluat guvernarea, s-au împrumutat cu aproximativ 120 miliarde lei, în 10 luni. Asta înseamnă cu 50% mai mult decât s-a împrumutat PSD în 3 ani. Am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Aţi văzut undeva explicaţii pentru modul în care se cheltuie acesti bani? Eu nu am văzut explicaţii privind modul în care se cheltuiesc aceşti bani. Acest guvern ne împrumută pe următorii 20 – 30 de ani. E o cădere economică de 5% în fiecare an. Aprox 1,3 milioane de români au trecut rin şomaj tehnic. Eu nu am văzut măsuri coerente care să ajute mediul privat aşa cum au făcut aproape toate ţările UE”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3, marţi seară.

Grindeanu este convins, în proporţie de 99%, că guvernul va semna un acord cu FMI. În precedenta criză, de pe timpul lui Emil Boc, România s-a împrumutat cu aproape 20 de miliarde de dolari. Administraţia lui Traian Băsescu a impus austeritatea. Bugetarilor li s-au tăiat 25% din salarii. A urmat o sărăcire a populaţiei.

Articolul precedentAdrian Năstase: PSD are nevoie de o strategie foarte spectaculoasă
Articolul următorRealizarea “Mega-Parcului” din sectorul 2 a intrat în linie dreaptă – FOTO