Liviu Dragnea a anunțat că și-ar dori să-l aibe alături, în noua formațiune pe care o sprijină, Alianța Pentru Patrie, și pe Adrian Năstase.

Fostul lider PSD Adrian Năstase a declinat, însă oferta, motivând că nu cunoaște programul politic al acestui nou partid.

El a explicat că există o plajă destul de largă pentru suveranism, considerând că euroscepticismul va prinde rădăcini și în țara noastră. A mai avertizat serios social-democrații să includă urgent o componentă naționalistă în doctrină, altfel riscă să piardă masiv voturi în favoarea respectivului partid ori a AUR.

Întrebat, într-un interviu pentru Cetățeanul.ro, dacă e tentat de noul partid al lui Liviu Dragnea, Năstase a răspuns tranșant: ”Nu!”.

Dar a făcut observații interesante.

”Acum, în ceea ce privește partidul despre care a vorbit Liviu Dragnea. Nu cunosc detalii, nu știu care este formula de înregistrare, nu știu cine l-a înregistrat, care este statutul său, care este programul său politic. Ceea ce îmi este clar este că în România, în condițiile unui nivel de euroscepticism tot mai ridicat și o tentație tot mai mare de suveranism, de abordare, să spunem, mult mai atentă a relației cu UE, în aceste condiții acel segment de populație și deci de electorat care a votat de-a lungul anilor cu PUNR pentru anumite rațiuni, cu UNPR pentru alte rațiuni oarecum asemănătoare sau cu PRM, într-o anumită perioadă de timp, reprezintă un segment de 10 – 15 la sută pe care s-a instalat destul de bine AUR și care reprezintă, să spunem, o componentă națională uneori cu nuanțe naționaliste, uneori cu exagerări, uneori cu nuanțe de extremism.

Este o zonă care se dezvoltă ca un acordeon în funcție și de nivelul de sărăcie din țară și dacă veți urmări statisticile veți observa că, la alegeri, în funcție de nivelul de de starea economică din țară, avem o creștere sau o descreștere a acestui procent, al acestui segment de 10 – 15 la sută, mai spune fostul lider social democrat.

 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Octavian Berceanu: „Când m-am dus prima dată în Sintești ardeau 20 de focuri”
Articolul următorPSD a finalizat proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energie