În luna ianuarie, Adrian Chesnoiu, proaspăt desemnat ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale a notificat Comisia Europeană pentru aprobarea schemelor de ajutor de stat în vederea împăduririi terenurilor Agricole.

Decizia a fost luată în urma discuțiilor  cu Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și cu reprezentanții ROMSILVA și ai Asociației Forestierilor din România (ASFOR), conform unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a MADR.

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane EUR pusă la dispoziție prin intermediul Mecanismului de redresare și reziliență („MRR”) pentru a sprijini dezvoltarea de noi suprafețe împădurite. Măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității. Schema va contribui, de asemenea, la obiectivele strategice ale UE legate de tranziția verde.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Schema în valoare de 500 de milioane EUR aprobată astăzi va permite României să creeze noi suprafețe împădurite. Aceste păduri vor contribui la prevenirea eroziunii și a inundațiilor, la curățarea aerului și la combaterea schimbărilor climatice. Măsura va contribui nu numai la obiectivele Pactului verde al UE, ci va sprijini, totodată, dezvoltarea economică a zonelor rurale din România.”

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu s-a saturat de TIRIPLICII…. de sub autoritatea lui Nicolae Ciucă
Articolul următorGabriela Firea îl etichetează pe Nicușor Dan: “Zero profesionalism! Zero caracter!”