Ministrul de Finanțe a declarat că pensiile vor crește cu siguranță de la anul, dar nu se știe cu ce procent. Adrian Câciu pune totul pe seama evoluției economiei României din acest an. Legat de reducerea cu 10% a cheltuielilor din ministere, Câciu spune că sunt unele care au adoptat deja acestă decizie, iar altele au rămas în urmă.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, miercuri, după şedinţa Executivului, că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023 cu siguranţă, însă cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an.

”Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023”, a spus ministrul de Finanţe.

Întrebat cu cât ar putea să crească, ministrul a precizat: ”Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an dar cu siguranţă o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus ministrul.

Ministrul Finanţelor, Adria făcut declarații, miercuri, și despre tăierile de 10% la ministere.

”Cea mai mare parte din ele au reuşit, cele care nu au reuşit, vor reuşi”, a spus ministrul, întrebat ce ministere nu au tăiat cheltuielile cu 10%, aşa cum s-a stabilit la nivelul Guvernului. 

El a precizxat că nu poate da detalii ce ministere nu au reuşit să facă aceste tăieri, până când nu se închide reactificarea bugetară.

”Vor fi ministere care vor reduce cu mai mult de 10% şi nu neapărat pe capitolul bunuri şi servicii dar fără a afecta capitolul de investiţii. O să avem această imagine în momentul în care închidem din perspectiva corelaţiilor, această rectificare şi va fi pusă în transparenţă decizională”, a mai spus ministrul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPSD vrea să recâștige Lugojul
Articolul următorDaniel Băluță: Jumătate din lucrările de la Pasajul Unirii sunt realizate