Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, lider al organizaţiei judeţene PSD Sibiu, a anunţat că se înscrie în cursa electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. 

În programul său politic, un punct important este construirea unui spital municipal, apoi construirea unei zone de cargo pentru Aeroport şi digitalizarea instituţiilor publice. 

Trif le propune sibienilor o ofertă electorală care cuprinde construcţia unui spital în Sibiu, unde nu există spital municipal, ci doar un spital judeţean, modernizarea drumurilor din judeţ, o mai bună promovare a turismului şi investiţii în acest domeniu prin atragerea de bani europeni, digitalizarea instituţiilor publice şi începerea transportului de mărfuri la Aeroportul Internaţional Sibiu, unde în prezent nu există o zonă de cargo şi se fac doar curse de pasageri.

El acuză administraţia liberală a judeţului că doreşte să mute spitalul judeţean la marginea municipiului pe Drumul Hoţilor din “interese imobiliare”.

Fost ministru al Turismului timp de aproape doi ani de zile, în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019, Bogdan Trif, susţine investiţii în două staţiuni, Păltiniş şi Ocna Sibiului, şi în zona Bâlea. Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Sibiu doreşte ca staţiunea montană Păltiniş să fie ca şi Borsecul, adică să atragă turişti şi când nu se poate schia, iar pentru aceasta propune crearea unui parc de aventură, a unui centru spa, tip sanatoriu, un patinoar, o telecabină şi o parcare în apropierea staţiunii. 

Funcţia de preşedinte al CJ Sibiu este deţinută, în prezent, de către Daniela Cîmpean (PNL), care a anunţat că îşi doreşte un al doilea mandat.

Ultimul preşedinte PSD al CJ Sibiu a fost fostul lider al organizaţiei judeţene, Ioan Cindrea, care a condus instituţia până în 2016.

Într-unul din ultimele sondaje comandate de PNL, actualul preşedinte al CJ Sibiu se bucură de încrederea a 30,7% dintre sibieni, la fel ca Ioan Cindrea, fost președinte PSD și fost președinte al CJ Sibiu. 

PSD are doar 13,6% în Sibiu și 15,4% la nivelul întregului județ, potrivit sondajului citat de stiridesibiu.ro.

Articolul precedentDumitru Buzatu: aducerea lui Dîncu arată temerea actualei conduceri interimare a PSD
Articolul următorŞase primari PSD migrează la PNL în judeţul Iaşi, urmându-l pe Chirica