Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache, fost ministru al Justiției, să fie preşedinte al Consiliului Legislativ.
Consiliul Legislativ are ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache.
Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut doar două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.
Florin Iordache este membru al Parlamentului României, din partea PSD. A fost președinte al Camerei Deputaților, între 13 iunie–21 decembrie 2016, după revocarea lui Valeriu Zgonea și până la alegerea lui Liviu Dragnea.
Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Dircă a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

La începutul ședinței de plen comun, PNL a anunțat că susține candidatura lui Zegrean, în timp ce PSD îl susține pe Florin Iordache.
Ionuţ Duli Mazâlu, cel care a obținut doar două voturi, a fost implicat într-un scandal, în 2016, fiind suspectat că ar fi trucat un concurs din cadrul aceleiași instituții. „Concursul a fost doar o formalitate pentru consilierul presedintului Consiliului Legislativ (n. Ionut Duli Mazâlu) care a fost declarat câștigător fără nicio ezitare. (…) Participarea la acest concurs a lui Ionuț Duli Mazâlu si adjudecarea postului ridica mari semne de intrebare asupra legalitatii concursului. In primul rand, el este consilierul presedintelui Dragos Dan Serban Iliescu. Or, la articolul 10 ale Legii 73//1993 pentru infiintare, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ prevede clar ca un consilier „este numit de presedinte si trebuie sa aiba o pregatire juridica superioara, o buna reputatie morala si profesionala si o vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica”, titrau cei de la Ziua News. Sursă: https://www.ziuanews.ro/stiri/concurs-trucat-pentru-postul-de-secretar-general-al-consiliului-legislativ-416605

Articolul precedentNume noi pe listele parlamentare ale PSD
Articolul următorRezultate parțiale pentru lista candidaților PSD la Cameră și Senat