73% dintre români cred că țara noastră trebuie să rămână în Uniunea Europeană. Iar peste jumătate consideră că România a avut mai mult de câștigat odată cu integrarea în UE. Sunt concluziile unui studiu publicat astăzi, de Ziua Europei.

În ultimii 10 ani, peste jumătate dintre români au călătorit într-o țară din Uniunea Europeană și tot peste jumătate au pe cineva în familie care muncește într-o țară europeană. De asemenea, unul din cinci români a lucrat, în ultimul deceniu într-o țară din UE, iar unul din 10 români are pe cineva în familie care studiază în Europa.

6% dintre participanții la studiu spun că au primit în ultimii 10 ani o finanțare europeană.
Războiul este văzut drept principala amenințare pentru Uniunea Europeană în următorii cinci ani de către 40% dintre români. Și este urmat, la mare distanță însă, de terorism, utilizarea pe scară largă a inteligenței artificiale, de ieșirea din Uniune a unor state și de imigrație, dar și de dezinformare și fake news.

Din perspectiva participanților la sondaj, România a avut de câștigat odată cu integrarea în UE în ceea ce privește: atragerea investițiilor străine, construcția de autostrăzi ori repararea drumurilor, dar și atunci când este vorba despre accesul la servicii de sănătate.

Sursa: Newsinn

Articolul precedent„Tu decizi! Dosar de candidat”. Bogdan Balanișcu, liderul PSD Iași acuzat că s-a abonat la contracte cu statul
Articolul următorGabriela Firea, lovitură sub centură pentru Nicușor Dan: „Cum se poate întoarce împotriva celor care l-au ales!”