Cel puţin cinci voci critice s-au auzit azi în şedinţa CeX a PSD la propunerea ca Vasile Dîncu să se întoarcă în PSD şi nu oriunde, la vârf, ca preşedinte al Consiliului Naţional, detrinându-l pe Ionuţ Vulpescu, un tânăr cu viziune comparabilă cu a “domnului profesor de la Cluj”.

Marian Oprișan (Vrancea), Marian Mina (Giurgiu), Niculae Bădălău (Giurgiu) și Dumitru Buzatu (Vaslui), Claudiu Manda (Dolj) s-au opus categoric venirii sale ca un guru.

Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a spus că propunerea ca Vasile Dîncu să fie ales în funcția de președinte al Consiliului Național este nestatutară. Poziția sa a fost sprijinită și de Marian Oprișan și de Claudiu Manda. Buzatu le-a promis colegilor că va candida împotriva lui Dîncu, dacă vor exista alegeri în cadrul Congresului pentru această funcție. 

„Oprișan a spus că nu înțelege de ce este ales Dîncu dacă el nu este prezent la ședință să le spună ce are de gând, ce program are”, susțin surse din conducerea PSD.

În pofida discuțiilor aprinse, Vasile Dîncu a fost votat fără probleme în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Maşina de vot a preşedintelui funcţionând cu motoarele încinse. 

Recent Liviu Dragnea a vorbit public despre “prietenul său”Vasile Dîncu, recunoscând că avea fir deschis cu Florian Coldea. Surse apropiate, domnului profesor de la Cluj susţin că domnia sa nu i-ar mai răspunde la telefoane fostului director adjunct al SRI de pe timpul “protocoalelor.”

Vasile Dîncu nu a condamnat niciodată poliţia politică făcută de Coldea.  

Articolul precedentBiroul Permanent al PSD Ilfov a fost dizolvat
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 35. Rușii se pot răzbuna pe aripioarele picante