Comitetul Politic National al PSD a votat în unanimitate și fără nicio abținere neinvestirea Guvernului Ciucă. Decizia a fost anunțată public de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, după ce, în ziua precedentă, liderul social democrat, Marcel Ciolacu, le ceruse colegilor săi un vot în acest sens. Sorin Grindeanu a reamintit că niciuna dintre cele 10 măsuri propuse de PSD nu a fost însușită, iar Guvernul Ciucă propune în pprogram introducerea unor noi taxe, consulare, pentru transportatorii externi, de poluare, înăsprirea regimului fiscal pentru IMM etc. Este un program de guvernare inacceptabil, iar prim-vicepreședintele PSD a arătat că nici măcar toți liberalii nu vor să fie investit acest guvern minoritar.
Deputatul PSD a refuzat să spună ce va face PSD dacă Guvernul Ciucă nu trece și a apreciat că se așteaptă la soluții iraționale din partea reprezentanților vechii coaliții, animați de interesul de a-și păstra sau sporii privilegiile personale. Singura mențiune a fost că, dacă PSD va primi mandat de formare a guvernului, se va ajunge în plen doar dacă se va constitui o majoritate în urma discuțiilor oficiale, asumate public de forțele parlamentare.
Prim-vicepreședintele PSD a arătat că soluția crizei politice generata de președintele, Klaus Iohannis, și PNL sunt alegerile anticipate și nu a exclus posibilitatea ca USR să voteze până la urmă Guvernul Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVasile Dâncu(PSD) este în așteptarea unei coaliții PNL – PSD
Articolul următorParlamentarii PSD, Rafila și Streinu Cercel, au propus introducerea certificatului verde temporar