Curajul lui Traian Băsescu de “a se arunca din nou în apă” a fost apreciat de consultantul politic, Miron Mitrea care crede ca fostul președinte “va avea suflu în politică atâta timp cât va avea suflare”. Emisiunea Culisele Puterii l a ales pentru titlul de premiant al săptămânii și pentru abilitatea de a cunoaște și folosi subteranele puterii. “Mai de grabă un insider decât un outsider”, cum l a calificat moderatoarea Alexandra Păcuraru.
In ceea ce privește șansele în alegeri, Miron Mitrea crede ca ele se leagă de măsura în care va reuși sa creeze scandal, dar actualul primar general al Capitalei are de departe prima șansă. Ceea ce a șocat însă la lansarea lui Traian Băsescu a fost imaginea publica indusă de masca de protecție care a surprins și despre care Miron Mitrea a arătat ca ne oferă “un Traian Băsescu emasculat”, departe de figura cu care eram obișnuiți. Un amănunt aparent minor, dar care ar putea avea un impact nebănuit față de calculele inițiale. Referitor la cât de plauzibilă ar fi o viitoare retragere a lui Traian Băsescu care să sufle în pânzele lui Nicușor Dan, Miron Mitrea nu crede într o astfel de variantă, pentru ca Traian Băsescu nu știe să renunțe sau să depună armele.

Articolul precedentGabriela Firea la ieşirea de la BEC: au stat ascunşi sau au făcut afaceri grase şi acum mor de grija bucureştenilor
Articolul următorGabriela Firea s a lansat cu Marcel Ciolacu promisiunea unei moțiuni reusite