Publicistul Sorin Roşca Stănescu se întreabă într-un comentariu de pe stiripesurse.ro de ce PSD, dacă are majoritatea nu dă jos guvernul Orban?

“PSD, cel puțin sub înțeleapta conducere a lui Marcel Ciolacu, nu intenționează nici în ruptul capului să măture de la putere PNL. Un partid care s-a dovedit, cel puțin pentru această perioadă, total nepregătit să administreze România. Nedorind să intre în teren până după alegeri, PSD fluieră și huiduie de pe margine. Și, rând pe rând, le dă cartonașe galbene jucătorilor liberali. Membrilor Cabinetului Orban. Împotriva acestora sunt inițiate moțiuni simple de cenzură. Care sunt votate aproape mecanic. Dar Constituția României nu-i scoate din teren pe miniștrii penalizați prin votul Parlamentului. Ei primesc cartonașul galben și aleargă mai departe voioși în același teren. În care echipa PNL joacă împotriva echipei PNL. Și singurul care mai fluieră din când în când a jale este Rareș Bogdan. Aparent, PSD face în felul acesta o opoziție fermă. Activă. Încercând să le demonstreze membrilor săi, precum și electoratului captiv sau inert, că socialiștii veghează din opoziție la bunul mers al țării. Și că sunt capabili oricând să preia puterea. Pe care se pricep mult mai bine să o gestioneze.

Dar de ce, dacă tot au majoritatea, pesediștii nu dau jos Guvernul Orban? Și nu preiau ștafeta puterii? Ce așteaptă? Așteaptă alegerile. Calculele politice sunt deseori extrem de cinice. Și decuplate total de ceea ce numim interesul general. Obiectivul PSD în vizunea lui Marcel Ciolacu este câștigarea la sfârșitul acestui an a alegerilor parlamentare. Și revenirea la putere abia apoi, cu o majoritate consolidată,” comentează Sorin Roşca Stănescu. 

Articolul precedentADRIAN NĂSTASE: Se pare că 75% din PSD sunt de acord cu utilizarea formulei “ciuma roşie”
Articolul următorPSD l-a demis pe patronul de pompe funebre