Senatul a respins legea certificatului Covid. Senatorul PSD, Adrian Streinu Cercel, a explicat de la tribuna parlamentară de ce condiționarea muncii de vaccinare este o măsură discriminatorie și neștiințifică. Din evaluările specialistului epidemiolog aproape 60% din populația României a trecut prin boală, dar nu toți cei care au imunitate naturala au certificat verde. O simplă analiză din deget poate certifica prezenta anticorpilor, dar legea nu prinde în platformă persoanele a căror trecere prin boală este confirmată de testele de anticorpi.
“Avem un procent de circa 60% din persoanele care s-au infectat
cu Sars-Cov2 și care a făcut o formă asimptomatică. Nu figurează nicăieri și nici nu au acces pe platforma prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test foarte simplu de făcut la nivelul medicului de familie. Medicul de familie ar fi putut avea posibilitatea să urce aceste persoane pe platforma pentru a beneficia și ele de certificat verde. Posibilitatea aceasta nu este cuprinsă în document., deși am solicitat.
Nu s-a făcut nici achiziție de medicamente, asa că să nu ne mirăm de ce se întâmplă! PSD va vota împotriva proiectului de lege”, a declarat la dezbaterea in plen Adrian Streinu Cercel.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiucă a cedat în fața PSD: Generalul a scos steagul alb și a oferit 8 ministere: Cum s-au împărțit portofoliile
Articolul următorPSD a ajuns la 40%